Nyheter - här skriver jag om lite av varje.

Klicka på de olika månaderna för att se tidigare inlägg.

 

Jag vill önska alla Er en riktigt God Jul och ett Gott Nytt År!!

2013-12-17

Här på hemsidan och på facebook har det varit stiltje under hösten men det har varit full fart för min del med arbete och pluggande!

Jag har jobbat på med befintliga kunder och tagit in några få nya och så kommer det nog att få vara framöver tills jag är färdig med min utbildning.
Hittills har pluggandet gått bra, vi har haft en tenta i Cellbiology och den gick över förväntan, jag var 5,5 poäng från alla rätt! Nästan lite förvånad att det gick såpass bra (trodde nästan att de rättat fel), då det var ett svårt ämne för min del. Men det gav en energi-kick att grabba tag i nästa ämne!
I mitten av januari är det dags för en ny tenta i ämnet Support and movement (anatomi kort och gott). Just nu känns det omöjligt att få in allt i hjärnan men så kändes det även inför förra tentan och den gick ju vägen. Det har varit många gånger under hösten som jag har haft lust att kasta boken i älva! I början gick det väldigt trögt dels för att jag har inte suttit i skolbänken på 10 år, det tar sin lilla tid att hitta sin studieteknik samt att all litteratur och även vissa föreläsningar är på engelska och min engelska var minst sagt ringrostig! Men nu flyter det på bra tycker jag!
Jag trivs väldigt bra i skolan och är jättenöjd med mitt val av utbildning, passar mig som handen i handsken!! :-) Känner mig priviligerad som har möjligheten att göra detta.
Under hösten har skolan bytt valideringsuniversitet, i och med det har utbildningen förlängts med ett år så nu har jag 4,5 år kvar innan jag är färdig (pust!). Vi kommer även att få en master degree istället för en bachelor degree. Jag personligen bryr mig inte så mycket om titlar, jag vill bli en duktig yrkesutövare sedan vad jag har för titel är mindre viktigt. Däremot tror jag att det är ett stort lyft för Osteopatin. Högre akademisk nivå kan ge ett större erkännande av Osteopatin, vem vet i framtiden kanske vi blir legitimerade i Sverige?
Osteopatin hamnar lite mitt emellan, vi är för alternativa för att platsa i skolmedicinen och vi är för nära skolmedicinen för att platsa inom alternativvården. I Sverige är vi i minoritet i jämförelse med Kiropraktorer och Naprapater. Osteopatförbundet har ca 200 medlemmar och Naprapatförbundet ca 2000. Men utanför Sveriges gränser är Osteopatin större. I Norge blev Osteopatyrket nyligen legitimerat och ansökningarna till utbildningarna sköt i höjden! Det är roligt! :-)

Jag önskar er en lugn och skön jul med god mat och trevligt sällskap!
Jag håller tummarna stenhårt in i det sista för att vi få en vit julafton! ...jag blir nog aldrig tillräckligt gammal för att sluta sura över gröna gräsmattor på julafton! ;-)

Ta hand om er!
Hälsningar Helen